sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Gura străzii!


Bârfa nr 1)...
Cu toate regretele noastre, se pare însă că meteahna popii Buda, cel cu inima zburdalnică şi care iubeşte în secret tot ceea ce poartă fustă, sâni şi zâmbeşte languros, e cât se poate de adevărată, căci am primit un e-mail pe adresa redacţiei, în care stau scrise următoarele; „... nu sunt chiar vorbele părintelui FEHER ci e şi un mic adevăr, întrebaţi-l pe părintele BUDA cum era când mergea cu copii în parcul din spatele sălii de sport şi venea şi LORENA! Eeeeeeeeeeeeeeee!”
No… amu ce să mai spunem şi noi? Ceva adevăr o fi şi în e-mailul acesta, că prea e spus cu lux de amănunte, nu-i aşe?
.................
Bârfa nr 2)…
Se bârfeşte prin Iernut, mai ales în mediile politice, că singura femeie care “i-a  tras-o” primarului Nicoară, şi nu doar o singură dată ci chiar de 2 ori, în viaţa asta (!!)… este viceprimăriţa Simona Turcu!
Se pare că actuala viceprimăriţă, după alegerile din 2004, când Nicoară se baza pe sprijinul ei şi mai ales, pe votul ei, ca să poată fi numit viceprimar… ei bine, Simona Turcu l-a lăsat cu degetu' în gură şi s-a dat de partea lui Cornea! Nu doar că s-a dat de partea lui Vasile Cornea dar acesta a şi numit-o viceprimăriţă, (în locul lui Nicoară!) după ce, în biroul său a intrat interlopul Borşan, şefu' de la aceea dată, al partidului PNG-Mureş şi şeful Simonei Turcu. Ulterior, Borşan s-a lăudat prin diverse restaurante din Tg Mureş, că a împărţit între Cornea şi câţiva consilieri din Iernut, peste juma' de milliard de lei, din banii lu' Becali, şi gata. A şi “aranjat-o” pe Simona Turcu!...
A doua oară când Simona Turcu i-a tras-o lu' Nicoară, a fost în 2008 şi tot în vremea alegerilor! De astă dată, doamna Turcu l-a lăsat cu degetu' în gură pe Cornea, care a făcut greşeala s-o bârfească aiurea, în vremea campaniei electorale, aşa încât Simona Turcu s-a înfipt în faţa lu' Nicoară, ajuns actualul primar al Iernutului, şi ca să îl sprijine să deţină controlul absolut asupra consiliului local şi al oraşului, doamna Turcu i-a cerut acestuia, în avans, salariul pe 4 ani, în valută forte! Mai precis… calculaţi vreo 30 de milioane lei, pe lună, ori 4 ani şi ajungeţi la suma care s-a aflat în diplomatul lui Dobre Ciprian, preşedintele PNL-ului şi şefu' lu' Nicoară, în ziua semnării pactului de colaborare, dintre Nicoară şi Simona Turcu. Astfel, doamna Turcu a reajuns tot în fotoliul de viceprimar!...Să mai spună careva că Simona Turcu nu ştie să negocieze!
Problema e însă alta… şi aşteptăm ca iernuţenii să ne confirme sau infirme dacă e reală bârfa care a ajuns de curând la noi şi care spune că Simona Turcu ar fi tras o mare ţeapă RDS-ului, căci a luat bani de la oameni pentru plata abonamentelor de cablu-TV, bani care n-au mai ajuns niciodată la RDS. Vrem să ştim dacă bârfa e reală sau ba, căci ne-a parvenit dinspre biroul şi anturajul primarului Nicoară şi vrem să ne convingem dacă acesta urmăreşte  să se razbune sau s-o şantajeze pe viceprimăriţă!
...........................
Bârfa nr 3)…
Se mai bârfeşte  prin Iernut şi că viceprimăriţa Simona Turcu, se pare că a făcut totuşi, o nouă înţelegere cu primarul Nicoară! Astfel, am auzit că  la viitoarele alegeri de primar, de anul viitor, dacă Nicoară mai vrea să candideze încă odată şi dacă mai are nevoie de  sprijinul PNG-ului condus de Simona Turcu, atunci primarul NU TREBUIE SĂ PUNĂ ÎN POSESIE NICI UN PROPRIETAR DE PĂDURE, DIN DEAG! Motivul?... 
Nicoară, dacă va ajunge iar primar, trebuie să facă în aşa fel încât, vreme de alţi viitori 4 ani, SĂ NU PUNĂ ÎN POSESIE CU PĂDURE, pe nici un proprietar de pădure din zona DEAG, pentru ca acea pădure să ajungă în final, pe mâna apropiaţiilor VICEPRIMĂRIŢEI TURCU! 
Dacă ţinem cont de faptul că toţi proprietarii de pădure din zona DEAG, sunt foarte bătrâni şi vor muri curând, mulţi dintre ei şi fără urmaşi… bârfa nu mai pare  doar o simplă bârfă!
Întrebat de ce nu sunt împroprietăriţi oamenii din DEAG, cu pădurile care sunt a lor, conform legilor, căci e vorba de peste 80 de hectare de pădure, ceea ce reprezintă o adevărată avere, pădurarul Albu Beneamin a ridicat din umeri, arătând spre clădirea primăriei. Mai pe înţelesul tuturor….”de-acolo, se trag sforile!”…
Dacă există iernuţeni care cunosc diverse fapte legate de pădurea din DEAG, sau care ne pot vorbi despre ce anume se petrece prin pădurile iernuţene, să ne contacteze de urgenţă. Lucrurile nu pot rămâne aşa. În alte judeţe, proprietarii de pădure au fost puşi în posesie de câţiva ani buni, iar acum beneficiază de pe urma averii lor. De ce nu se poate şi la Iernut?...                                                                     Redacţia

Niciun comentariu: