marți, 4 octombrie 2011

“Prostu’ nu e prost destul, dacă nu e şi fudul!“

Titlul articolului spune exact ceea ce intenţionez să spun în acest articol! Cât de penibil poate fi primarul Ioan Nicoară, care se duce pe un şantier din afara oraşului, strânge la repezeală mâna unui investitor ce  întâmplător tocmai se afla pe acel teren, totul se petrece fix în faţa unui aparat de fotografiat, ca apoi Nicoară să apară pe coperta unei reviste şi să se laude că el a adus investitori în zonă?
Cât de prost poţi să fi ca să te pretezi la asemenea şiretlicuri care nu mai ţin nici măcar în faţa babei Dochia, care ştie şi ea că firma LIDL ridică nişte depozite lângă Iernut, fără ca Nicoară să aibă vreun merit?
Ce fel de om poate fi acest domn Nicoară ca să accepte să apară pe stradă, alături de Dobre, deputatul liberal despre care tot judeţul Mureş ştie că e avocatus-coruptus, în vreme ce  pupincuristul care a scris articolul din revistă, să scrie, negru-pe-alb; “Ioan NIcoară – cel mai activ primar al anului 2010!”
D-ne feri!
Se pare că şefu' şi colegul meu de ziar, Julien, a nimerit-o cel mai bine când a văzut revista şi articolul cu pricina.

“Da! E adevărat ce scrie în articol… mi-a declarat Julien, privindu-mă foarte serios… Nicoară e CEL MAI ACTIV PRIMAR!… Cu siguranţă, dar doar din pct. de vedere SEXUAL, căci el i-a f…t la buzunar, pe toţi iernuţenii!”
La finalul acestui scurt memento, să facem un mic calcul; 2 reviste a câte 3000 bucăţi… plus “n” pagini lucioase, multe limbi şi pupincurism cât cuprinde… păi, fac o grămadă de bani, pe care Grama Aurelian, patronul de la “Ziarul de Mureş” i-a băgat în jeb, conform înţelegerii avute cu dl primar Nicoară, căruia îi muriseră lăudătorii şi care avea nevoie ca cineva să-i ridice şi dumnealui niscaiva osanale.
Bre, primarule! Osanale se ridică doar morţilor de frunce ai unei urbe. Nu vreţi dumneavoastră, mai întâi să crăpaţi niţel şi abia apoi să vedem dacă iernuţenii vor să vă ridice statuie, dacă aşa vor considera ei că e de cuviinţă? Am întrebat şi eu, nu am dat cu parul!
Pe data viitoare.
Dragoş M.

Niciun comentariu: